top of page
Sök
  • Skribentens bildPingstkyrkan Halmstad

Livet med Jesus har gett och ger ett rikt innehåll

Jag är uppväxt i ett hem där Jesus var en naturlig del i vår gemenskap. Jag fick undervisning i söndagsskolan och följde hela tiden med på möten i församlingen. Jag fick även en grundläggande undervisning i Missionsförsamlingen, vilket var en slags konfirmationsundervisning.


Jag har ingen tydlig tidpunkt där jag kan visa på en frälsningsupplevelse utan jag växte in i livet med Jesus och i den kristna gemenskapen. Jag blev döpt 1963 och då var jag 14 år. Jag fick uppleva ett dop i Den Helige Ande på pingstdagen 1970.Som ett påtagligt bevis på Guds omsorg vill jag nämna en händelse då vi flyttade till Halmstad. Jag hade börjat jobba i Halmstad ett år innan familjen flyttade med och jag veckopendlade. När det blev aktuellt för oss att flytta började vi leta hus här i Halmstad. Det var svårt. Det mesta vi tittade på var för dyrt eller passade inte på annat sätt. Efter hand som tiden gick blev vi mer oroliga för hur det skulle gå och vi bad till Gud om en lösning på detta.


Efter en helg satte jag mig ner på jobbet och slog bland mäklare och valde slumpmässigt ut en och ringde. Jag fick då besked om att det just kommit in ett objekt på Vallås och jag frågade om jag fick komma och titta på huset omgående. Det gick bra och när jag såg det, var det ett hus som passade oss. Priset var bra och jag ringde och beskrev huset för min fru Anita. Vi bestämde oss på stört. Problemet var dock handpenningen, men vi kunde även komma överens om detta med mäklaren och allt löstes på bästa sätt. Vi bor fortfarande kvar i huset och trivs utmärkt.


Med tanke på hur många har det idag kan detta tyckas egoistiskt, men Jesus har sagt att vi ska komma till honom med alla behov, och just då var detta väldigt betydelsefullt. Det har stärkt mig när dagarna inte alltid varit en "dans på rosor", men jag tror på en Gud som har omsorg om oss.


Idag är jag snart 70 år och har fortfarande kvar min tro. Varför? Det beror först och främst på Guds nåd. Livet med Jesus har gett och ger ett rikt innehåll. Det ger också en trygghet som håller i livets alla skiften. Höjdpunkterna i mitt liv har varit många men även dalgångarna.


Ett bibelord som står inskrivet i min bibel som jag fick när jag konfirmerades är Jakobsbrevet 4:8,10: ”Närma er Gud, och han skall närma sig er. Ödmjuka er inför Herren, och han skall upphöja er.”


/Kjell Grimsbo
292 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page