top of page
Sök
  • Skribentens bildPingstkyrkan Halmstad

Jag tyckte att det verkade tråkigt att gå till kyrkan


En dag hade jag en konversation med en person. Jag kommer inte  ihåg hur, men vi hamnade i en diskussion om Bibeln och om Gud.   Han sa: “Jag tror inte på Bibeln” och jag svarade: “Har du ens läst en sida i Bibeln?” Han log och svarade: “Nej, jag tror på slumpen.” Jag frågade honom igen: “Kan du förklara vad slumpen är?” Han svarade: ”Nej, men jag vill ha ett roligt liv, jag vill leva nu". Jag log igen och sa: “Ok” och slutade konversationen. Tidigare tänkte jag på samma sätt och om man frågar andra människor samma sak så svarar de nästan alla likadant och jag respekterar det, folk är fria att tänka vad de vill.   Orsaken till att jag trodde att allt kommit till av en slump (jag hade ingen aning vad evolutionsteorin egentligen gick ut på) var att jag inte gillade religion, jag ville ha ett alternativ till religion. Jag tänkte att det inte fanns någon Gud eller någon som skapat allt, utan att religiösa människor hittat på detta för att tjäna pengar, eller för att göra folk till slavar i ett religiöst system. Jag var ateist, men jag litade inte heller till hundra procent på evolutionsteorin som säger att det inte finns någon som skapat allt, utan menar att allt börjat med en “Big Bang”. Jag har alltid gillat logiska resonemang och jag hade svårt att svälja Big Bang-teorin, jag tänkte att det är omöjligt, hela universum med allt i ordning, det kunde inte bara vara en slump.


Jag har gjort en lång resa men här är en kort redogörelse: Min yngsta syster som bor i Kalifornien skulle gifta sig och jag reste dit. Min äldsta syster som också bodde i Kalifornien då, var troende och försökte ta med mig till kyrkan och pratade med mig om Jesus. Jag svarade: “Var är stranden och var finns någon pub?” Jag  hade kommit till Kalifornien för att ha roligt och inte för att gå till kyrkan.  Jag tyckte att det verkade tråkigt att gå till kyrkan sitta där i två timmar.   Efter några år flyttade jag själv till Kalifornien och min syster började åter prata om Gud och Bibeln och sa något som fick mig att tänka: “Vad har jag att förlora?” När jag började läsa Bibeln kändes det som om det öppnades  en värld av sanning för mig: “Hur kan en man som Jesus förändra och  påverka världen, utan svärd, utan soldater, utan fysisk kraft, men med en undervisning fylld av kärlek och värme? Jag hade aldrig sett något sådant förut. För att sprida en sådan fridfull undervisning i världen så behövs det en extrem kraft. Om det inte är fysisk kraft, då måste det vara en övernaturlig kraft. Jag blev då en troende.   

Att sitta i kyrkan och umgås med andra troende var inte längre tråkigt, utan det var roligt. Gud ändrade mitt hjärta och jag blev en helt annan person. Han gjorde mig lugnare och istället för att jag hela tiden tänkte på mig själv, tänkte jag också på andra. Man tror ibland att det är en förlust att tänka på andra, men det är tvärtom, när man tänker på andra och andra tänker på en, så blir man glad.Om någon frågar mig idag: “Är du glad och nöjd så kommer jag att svara: “Livet går upp och ner, men jag ångrar inte en sekund att jag kom till tro.”  Att bli en troende är det bästa beslut jag har tagit i mitt liv. Sedan jag mötte Gud är jag inte ensam. Han har varit med mig i alla livets situationer. Han har varit med mig hela vägen. 

Här nedanför finns länkar till musik som jag gillar att lyssna på.


/Manchi Jansson

288 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page